Sham Kamikaze - Tears Of Repentance Download

 

assalamualaikum.. 

"yg mengkompose instrumental ni n memetik lead gitar ni sahaja yg faham benar akan liku-liku hidupnya sblum kembali kepadaNya dgn penuh keinsafan dan rasa rendah diri....kepada yg melalui jalan yg sama....feel dalam melodi ni mmg menusuk perasaan sebak dan syukur kerna sentiasa diberi ruang dan peluang tuk sujud pada Tuhan..."
komen dari youtube..

jadi xdeath tolong buat kan audio file untuk sape2.. yang nak.. xdeath ambil dari sebuah video yang diupload oleh pelajar uitm.. jadi credit jugak kat video tu.. video tu ada kat youtube. boleh search. .tangisan keinsafan.

ni link untuk download mp3 beliau..

credit to xdeath.. kalau nak copy sila bubuh link blog ni.. :)


http://www.mediafire.com/?m86fceuhtohwxsi

Xperia X10 Mini | Rooting dan Cara Apply Custom Rom Gingerbread 2.3 dan Custom Kernel PT1

Huh, lame tak update blog ni :). Takder Idea .. Hari ni baru datang Idea tu.. Ok kita teruskan dengan tutorial kita kali ini.

PART1 ( ROOTING guna SuperOneClick )


Xperia X10 mini mampu di upgrade kepada Android 2.1 a.k.a Eclair dengan menggunakan SEUS Updater (Sony Ericcson Updater Service). Ia juga mampu diupgrade kepada Android 2.3 Gingerbread dengan cara flash beberapa rom ke dalam xperia x10 mini. Xda developers forum telah mod pelbagai jenis ROM yang boleh digunakan dalam xperia x10 mini. Peranti Eclair terhad untuk menggunakan aplikasi yang dikeluarkan untuk peranti gingerbread. Oleh itu, dengan cara apply custom Rom ke dalam Xperia X10 mini, Aplikasi yang memerlukan Android Gingerbread beroperasi berupaya digunakan di dalam xperia x10 mini.



Antara Custom Rom yang Popular untuk Xperia X10 Mini ialah


MiniCM7


GingerDX v16


MiniCM7 dan GingerDX antara Rom yang popular dan paling stable dalam Android. Jangan Risau, Semua fungsi dalam rom ni berfungsi dengan baik.



CARA APPLY CUSTOM KERNEL DAN ROOT


LAKUKAN ATAS RISIKO SENDIRI

Pertama Sekali

Sila sediakan toolbox untuk buka henfon xperia x10 mini ni..in case xperia korang bricked.. . skru bunga saiz untuk skru henfon.

Sila sediakan SEUS Updater ( ni untuk kes-kes henfon bricked ..XperiaX10 mini tersangkut kat sony ericcson logo) :).. tapi jangan risau masalah boleh selesai.. kalau tak selesai hantar la kedai..berape puluh riyal je ;D.

sila sediakan kabel usb untuk sambungkan henfon ke komputer contohnyer.. usb model CA-101D (nokia) kabel usb ni work untuk xperia x10 mini.

hurmm.. ape lagi eh.? itu je kot..

yang penting KEBERANIAN..

Pertama sekali kita kena Root kita punya fon.. pastikan xperia x10 mini menggunakan android 2.1 eclair update-1.. kat about phone.

camni ha..
ambil orang lain punyer snapshot..sebab snapshot sendiri takdak


Kalau  korang punyer spesifikasi sama dengan yang atas.. Teruskan :)

Fungsi ROOT  kita boleh explore filesystem phone untuk sony Xperia x10 mini.. Selain korang boleh install App dekat market android yang perlukan ROOT. apabila ROOT serta merta henfon korang punyer warranty dah tak boleh pakai :D

*ROOT diperlukan untuk flash Recovery dan flash custom kernel.. dan custom kernel diperlukan untuk run MiniCM7..

Download dan Extract SuperOneClick
---------------------


Password : d34thn0t4

-------------------------

Mulakan

Ok.. pegang henfon korang.. dan pergi pada

SETTING-> APPLICATIONS -> DEVELOPMENT -> TICK USB DEBUGGING.


Sambungkan henfon korang ke PC..

Execute(buka) Superoneclick.exe




ok sekarang.. tunggu.. sehingga popup keluar :).. ni screenshot dari google.


nanti dia akan keluar
"do you want to test SU command?" <- kira camni la ayat dia.

korang klik no dan Reboot Henfon korang.. :)

sekiranya nampak Application SUPERUSER dalam Drawer App korang.. Maka Rooting telah pun berjaya..kalau tak faham..silalah.. tinggalkan komen kat bawah.. :)

Bersambung dalam Entri Part2..

sekian..





 

Captain America, Green Lantern & Transformers PPVRIP: Dark Of The Moon Download

Captain America, Green Lantern & Transformers PPVRIP: Dark Of The Moon Download

hehe.. aku update lagi :D selamat download... captain america takder fileserve link..sebab semua dah mati.. ade enterupload je.. :D

No Fake - Good Quality Rip Movie - Almost Dvd Rip Quality
aku jamin!!! 





http://www.enterupload.com/kagbst8camn0/pvmrpop.2011.duasatu.com.mkv.html






FIleserve
part1: http://www.fileserve.com/file/2ntq66P
part2: http://www.fileserve.com/file/fz9T5cz





FIleserve
part1: http://www.fileserve.com/file/SNsEKFw
part2: http://www.fileserve.com/file/AtrNzsm


Bagi aku PPVrip ni lebih Bagus Dari CAM.. PPVrip bermaksud PayperViewRip.. yang selalunya dijalankan di hotel2 di luar negara.. maksudnya kalau nak tengok movie kena bayar la.. waktu dia mula2 keluar dulu..ala kalau kat malaysia ni kira macam astro tu..la.. Astro Movie yang bayar 1 citer RM15 tu..

Selamat Muat Turun..jangan buat CD cetak rompak plak.. :P

Eset Nod32 Antivirus 4 Lifetime Patcher - update 5/9/2011

Assalamualaikum Muslimin dan Muslimat..




hehe, pagi - pagi buta ni la aku ade mood nak update. Teringin sangat aku nak berkongsi ngan korang satu tools yang boleh kasi Nod32 Antivirus korang boleh update tanpa memerlukan Username dan Password. Selalunya ramai orang yang cuma guna Offline Update, Dengan cara Muat turun signature virus database update dari official page Eset. Sebenarnya aku dah lama jumpa tool ni, memandangkan baru tadi Nod32 dah patch benda ni jadi aku ingat dah tak boleh dah la nak Lifetime updater tanpa username and password.

Tapi, hasil dari carian google jumpa pulak fix untuk lifetime updater yang membolehkan korang automatic update virus signature database untuk Nod32. Malam ni aku terbuka hati untuk berkongsi dengan korang, tapi takder detail tutorial tetang benda ni, aku cuma bagi secara ringkas je. Kalau nak tutorial bergantung kepada komen yang aku dapat. Kot2 ade orang request je.. baru la aku akan buat tutorial


Baiklah, nama tool ni adalah lifetime updater. Tool ni aku tak pasti cara dia berfungsi macam mana, yang aku pasti benda ni mudah untuk digunakan walaupun tukang buat tools ni aku tak kenal langsung ;D. Korang kena gunakan tools ni kat Nod32 versi 4 je.. versi 4 tu kira latest la tu.. yang biasa aku try kat Nod32 "Antivirus" versi 4 je.. bukan edisi "Smart Security" atau sebagainya.


ni aku kasi hint cara dia, mana yang dah pro bab IT mesti boleh punyer.. yang mane yang tak reti tu.. boleh la request kat komen atau dari gmail aku.


Cara - caranya ialah :

1.korang perlu download Nod32 Antivirus kat sini


http://www.eset.my/


pastu korang kena download ni patcher ni pulak... korang memerlukan 7zip/winrar/freearch/universal extractor atau ape saje program yang boleh extract zip/rar archive.


Download Lifetime Patcher 1.52 fixed 5/9/2011


Password Updated


d34thn0t4

2.lepas download.. korang extract la patcher tu kat desktop.. dan reboot pc korang.

3.korang reboot window korang, waktu paparan bios tu korang masuk ke dalam mode "SAFEMODE" dengan cara tekan F8 berulangkali semasa paparan bios dan pilih "SAFEMODE".


4.waktu ni, korang install la Antivirus Nod32 tadi.. 


5.lepas abes install, korang run patcher.. dan klik pada enable..


6. Akhir sekali, Restart window seperti biasa dan terus cuba untuk update Nod32 Antivirus Signature Database..pastinya boleh tanpa username dan password.

secara ringkasnya *

in safemode, run lifetime updater tadi..

install antivirus..

boot window dalam safemode...

apply patch...

:) dan dia akan jadi cam kat bawah ni.. ni baru je aku update.. pagi aku tulis post ni.. tak payah offline update.. direct je update..auto pulak tu.. 
 










UPDATE


Klik Download Lifetime Patcher
Download Lifetime Patcher 1.52 fixed 5/9/2011


Password Update

d34thn0t4


Selamat Hari MerdekaRaya

"Setahun sekali engkau mari,
   Sebagai berita gembira kepada orang yang beriman..
 Dan kali ini engkau engkau pergi,
    Bulan Syawal menjadi pengganti...
 Engkau Ramadhan bulan yang muliaaa...



Assalamualaikum, to all the visitor :D

Xdeath, ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan semoga ibadah pada bulan ramadhan kita diterima oleh Allah. kepada semua pengunjung-pengunjung dan follower Deathnota. Xdeath tak dapat nak update blog.. disebabkan kemalasan.. n macam2.. la yang menghalang xdeath dari update blog.. Maaf dari hujung rambut sampai ujung ibu jari kaki.

Ramadhan bakal meninggalkan kita dan syawal bakal mengganti bulan tersebut mungkin pada Selasa atau Rabu nanti. Kita tengok ajela ye ape yang bakal diumumkan oleh penyimpan mohor besar diraja nanti. Kalau hari selasa masih lagi sehari berpuasa iaitu 30 haribulan 1-30 august bersamaan sebulan berpuasa.

"Di masa bulan Ramadhan
Kita berpuasa hingga sebulan
Pabila Syawal menjelma
Hari raya disambut dengan gembira
"
- Saloma

lagu saloma ni.. haha..  tapi ade satu lagi sumber.. aku dah lupa.. tapi termasuk dalam bab agama.. lupe dah hadis tu. anyway, bersabar ye.. lagi berapa hari lagi pun..

Raya tahun ni pun takder la meriah mana macam waktu aku kecik-kecik dulu.. maklum la. zaman remaja ni macam2.. kan.. dengan test, spm, pmr ape semua.. dah la benda ni penting sangat.. duit raye pun rasanya dah tak dapat.. takper, duit raye bukan ibadat.. cume adat je.. orang duk bubuh dalam sampul.. tapi niat sedekah dapat jugak pahala.

kepada yang tak dapat cuti beraya tu sabar aje la.. lain tahun ade lagi. yang tiket bas terkoyak atau terbakar ke..tak dapat nak balik kampung.. Redha je la.. insya'Allah lain kali ade la tu rezekinya...

lagi satu, ramai yang mesti lupe hari kemerdekaan negara kita pada tanggal 31 August 1957. . :D hekhek.. tahun ni langsung tak kedengaran lagu kemerdekaan apabila hampir dengan aidilfitri..sebelum hampir aidilfitri.. ade la kedengaran sikit..

aku tutup entri kali ni dengan..

Selamat Hari Merdeka dan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri.. 
Semoga kita semua dapat berjumpa di bulan ramadhan yang seterusnya.. :D..

terima kasih kepada mathlutfi atas video ni :D








Tips Belajar Saat Akhir Untuk Student SPM/PMR




1. Muhasabah diri. Ada orang yang mengharapkan gagal atau lulus, ada yang mengharapkan dapat A atau sebagainya. Tanya diri, sebenarnya mampu setakat mana. Jika anda berusaha saat akhir setakat mana gred yang anda dapat? Jika anda sudah tahu berapa anda dapat, anda kena menerimanya. Tetapi, kemungkinan anda dapat keptusan seperti diinginkan masih ada. Contohnya ada orang selalu gagal di sekolah dalam mata pelajaran Matematik Tambahan, tetapi dia berusaha saat akhir tanpa jemu dan akhirnya mendapat gred C. Hal ini memang selalu terjadi. Ada juga orang yang mendapat C, tapi apabila berusaha saat akhir mendapat A. Ini bukan cerita dongeng, yang penting gunakan saat akhir ini untuk

2. Jangan putus asa. Selagi kertas soalan belum dijawab, selagi itu masih ada masa untuk ulang kaji. Jika sudah hantar kertas jawapan, barulah habis segala usaha kecuali doa. Jangan sudah habis menjawab baru menyesal tidak menggunakan masa yang ada ini untuk ulang kaji. Sudah habis SPM nanti sudah tidak ada apa-apa untuk dibaca, jadi sementara masa masih ada ini baca sajalah apa yang ada.

3. Hapuskan tabiat tidur terlebih atau terkurang. Masa macam ni patutnya tidur pukul 12 tengah malam dan bangun pukul 6 pagi bersamaan 6 jam. Biasanya apabila tak faham akan terus tidur, sepatutnya tukar ke topik lain, jangan memaksa diri.



4. Sekat hiburan. Selepas SPM, semua orang akan ada masa 5 hingga 6 bulan bercuti. Buat apalah main game, dengar muzik, main Facebook, main internet dan tengok tv pada masa ini. Yakin dan percayalah, selepas SPM ramai yang tak tau nak buat apa. Oleh itu, sementara masa masih ada ini, gunakan masa untuk menghafal dan memahami pelajaran.

5. Jangan buat benda pelik. Biasanya waktu-waktu macam ini akan ada macam-macam benda pelik berlaku. Contohnya jangan makan makanan yang tidak biasa makan, kerana bimbang akan sakit perut. Ataupun tiba-tiba ingin bersukan, bimbang juga nanti akan tercedera. Jangan juga makan ubat tahan tidur dan pil-pil yang tak sepatutnya.

6. Ulangkaji soalan ramalan SPM. Perlu diingat bukan 100% tepat ramalan ini, tapi jika terdesak memang sangat membantu. Biasanya cikgu ada tajuk-tajuk yang mengikut pengalamannya akan keluar. Kalau soalan matematik itu buatlah latihan soalan tahun lepas sebab memang akan keluar soalan yang lebih kurang serupa.

7. Belajar bijak. Jika nak baca satu buku memang tak akan dapat faham semua. Sekurang-kurangnya tengok soalan apa yang biasa keluar dalam soalan tahun lepas dan nilai diri sama ada soalan ini boleh buat atau tak. Jika tak boleh buat, sila tumpukan kepada tajuk yang rasa-rasa boleh buat.

8. Buang rasa nak habis semua dan cepat. Masa saat akhir ini memang boleh baca buku sampai habis, tapi satu apa pun tak faham. Agak-agak lah, masa yang ada ini bacalah sikit-sikit, kalau nak masuk semua sekaligus takut satu pun tak faham. Sekurang-kurang separuh bab sempat baca, bolehlah jawab sekurang-kurangnya separuh soalan semasa SPM daripada tak tahu jawab langsung nanti.

 -ketampja

Muat Turun Windows8 Pre Xtreme 2011 - Remix of windows7

 PERHATIAN!!!
*Bukan window8 yang sebenar, cuma remix edition dari windows7. Tapi, aku pakai yang ni best je.. :D New GFX. dia ada sikit je ubah2.










 Detail :

Full .iso, burn kat dvd pastu format macam biasa.. yang ni dah siap cracked.. tak payah nak bubuh2.. product code dah.

Design:
- New Windows 7 Themes
- New Start Button
- New Cursor 3D
- New Hd Wallpapers
- New Hd System Icons Integrated In System
- New User Account Pics
- New Windows Scheme Sounds
- New Logon Screen
- … and more
Extra Toos Integrated In System:
- SPTD
Extras:
- Cursor Fx Cursor 3D (separate optional)



 Filesonic



Untuk Free User Yang Takder Premium account boleh download semua part ni then extract.
Part 01 Download | Part 07 Download
Part 02 Download | Part 08 Download
Part 03 Download | Part 09 Download
Part 04 Download | Part 10 Download
Part 05 Download | Part 11 Download
Part 06 Download | Part 12 Download

 

Muat Turun Buku Permata Yang Hilang - Khas Pasangan Yang Baru Berkahwin

\
 karya - Ibnu Yusoff

 Buku Permata Yang Hilang adalah hanya TERAMAT sesuai dibaca untuk semua yang telah BERKAHWIN.

Tidak sesuai untuk bacaan yang belum berkahwin!!!

tannggung sendiri ye, if ada kemusykilan tanyer la ustaz2 ., xdeath dah peringatkan..


http://www.mediafire.com/?b1ya86ef6zdwm6q

 Password : deathnota


password dia sama tak pernah berubah.. lepas klik link.. dia akan ada kotak tuk masukkan password then klik unlock file. pastu baru download.

Window 7 Live CD extreme





Windows 7 Ultimate Live CD Extreme Edition (x86/x64/ENG)
Size :
408.29 MB



Release Date: 2010
Platfm: x86-32 | x86-64 | EM64T
Bit operating system: 32 bits
Language: English
License Status: Cracked
Fmat: .ISO (Bootable) PE
Windows 7 Live CD - The operating system loaded from removable media (CD DVD USB-drive etc.) does not require installation to operate on the hard disk. The same concept and suppts refer to these operating systems. Windows 7 Live CD allows you to quickly start wking with a computer avoiding the lengthy process of installing the operating system in a permanent memy of a computer - the hard drive. Running Live CD usually takes a few minutes at a time as the first launch of the traditional operating system often requires several hours.
Featues:
- Recovering after failures:
Another application of Windows 7 Live CD - the restation of data and / efficiency ce operating system after failure. It allows you to wk with the computer when the primary operating
- Wk on multiple computers:
Another advantage of Windows 7 Live CD is a convenience if you move. F example you can get Windows 7 Live CD with you if you need some time to wk on another computer. That way you can on any computer (with CD-ROM) easy access to familiar operating system and not to be afraid of harming someone else's system and others' data while wking.
- Diskless computers and computers with small drives:
Windows 7 Live CD can be used on computers with no hard drive (which is very rare) and on computers with hard disk drive very small amount (which is also rare).
Embedded tools:
- Standard applications:
+ WdPad
+ Calculat
+ Paint
+ Notebook
- Games:
+ PinBall
+ Frecell
+ Conect 4
-System tools:
+ Copy a disk (floppy)
+ A43 File Managment Utility (instead of wire)
+ Bart Stuff Test
+ Total Commander
+ System Reste
+ Remote Descktop Connection (Remote Desktop)
+ Drive Snapshot
+ Cpu-Z
+ On Screen Keyboard
+ Reg Edit
+ Task Manager (Task Manager)
+ Windows Help
+ Nu2Menu
+ Everest Advanced System Infmation
+ DiskPart
+ Check Disk
+ Matrix Screensaver
+ CMD (command line)
+ RUN (execute)
- System requirements:
+ Process
+ Mouse / Keyboard
+ Display with at least 800x600 resolution and 32 bit cols
How to install:
1.Take the ISO file and burn it to a cd
2. Boot from cd and boom! Your done =o



Download

FILESONIC

http://www.filesonic.com/file/1446874141/7_Extreme_Edition.rar


WUPLOAD
  http://www.wupload.com/file/57103692/7_Extreme_Edition.rar


P/s : boleh jugak run dalam VMWARE.. atau virtualbox :D, ni bukan setup tapi liveCD. Masukkan dalam Pendrive atau burn dalam CD pastu terus guna je..



BERSIH 2.0 - The truth that cannot Be cover

tAssalamualaikum.. 


 



cuma mahu berkongsi video demonstrasi bersih2.0.. video ni memang TAKKAN ditunjukkan dalam media Tv3,RTM dan sebagainya, sebab semua kerajaan yang punya.

Bukan aku anti kerajaan dan aku juga bukan pro pembangkang.. aku atas pagar, aku seorang yang jenis tengok, fikir dan pilih je mane yang betul.

aku tak faham, kenapa orang ramai marah sangat pasal perhimpunan BERSIH ni, dan alasan diorang sebab merugikan banyak peniaga-peniaga lalu ekonomi negara akan tidak stabil, dan diorang cakap ade agenda politik di sebalik bersih2.0 ni. Aku sokong ideology diorang.. sebab semua positif tapi aku takkan sama sekali sokong si ambiga si kafir harbi..

Maaflah, agenda BERSIH takkan dipaparkan dalam mana-mana media massa di Malaysia, Macam ada satu kuasa yang filter benda-benda macam ni. Korang boleh cari sendiri agenda dia kat google.. Kat baju diorang pun ade.

why police want to arrested them.? ok, aku paham.. sebab takder permit.. ok fine.. tapi adakah ini alasan polis melakukan para peserta Bersih seperti dalam video.? bukanlah nak dikatakan kejam  sangat, Persoalannya di sini kenapa perlu pukul tanpa sebab.? cuma sebab peserta haram ke.? 

then, kenape perlu cover kesalahan.? paparkan lah pada Malaysia, Malaysia nak tengok kebenaran. TV3 dan semua media massa takkan takut kena gam.? takut orang lain akan provoke balik untuk benci polis.? tapi kenapa polis macam bukan polis je.? macam kl gengster je..

Aku rasa malu pun ade kat orang luar negara.. Kata Malaysia ni demokrasi.? demokrasi versi ape ni.? buat perhimpunan macam reunion pun salah.? tahu-tahu tiba-tiba je polis tembak air? bukannyer ade orang gaduh pun.. takder pun yang macam 13may tu..polis je lebih2 provoke.. saje cari pasal.

ni cuma pendapat aku lar..pendapat aku ni tak laku pun.. korang tengok la sendiri,aku komen berdasarkan video je., sebab aku pun tak datang perhimpunan tu, tak minat pun.biar lah diorang dengan kerja diorang, aku jadi pemerhati+penyokong senyap2 sudah.. Aku still tertanya-tanya, kenapa video camni tak tunjuk pada rakyat.? :D

aku buat entri ni lambat sikit.. hari ni baru nak komen, dok cari sumber pasal benda ni.. haish.. aku harap ada positif/hikmah di sebalik peristiwa ni. Dan aku harap pemikiran rakyat Malaysia ni lebih terbuka..berfikir la sikit, jangan asyik nak ikut orang.. cari sumber sendiri.

Istiadat Pertabalan Jin Di Istana Sultan Perak

"Dan Aku (Allah) tidak menciptakan jin dan manusia melainkan supaya mereka menyembah Ku (Allah)"
 
surah ad-zariyyat : 56

"Jin itu wujud berdasarkan keterangan dari surah dalam Al-Quran di atas, sapa yang menolaknya maka berdosa besarlah kerana telah menolak satu ayat dari Al-Quran. berita pasal pertabalan jin ni aku tak pasti..sebab aku tak pernah masuk dalam istana sultan perak.. kat chandan puteri tu.. tapi aku teringat balik waktu pertama kali ustaz aku ceritakan pengalaman dia dan 39 rakan lagi untuk baca yassin dan sama-sama menghalau jin yang berada di istana sultan perak..pelbagai larangan dan pantang sekiranya korang pergi ke istana lama tersebut.tak percaya pergi sendiri ye ;D. dan aku nak kongsi ngan korang macam mane proses pertabalan jin ni.. hukum pun aku tak pasti.. maaf sangat.. korang boleh rujuk yang lebih pakar tentang agama...."
 
selamat membaca....





TABAL JIN adalah merupakan suatu istiadat turun temurun bagi Salahsilah Kesultanan Perak.Cuma di Negeri Perak ini sahaja yang ada istiadat TABAL JIN didalam Tanah Melayu ini. Negeri Perak merupakan salah satu negeri yang tertua dirantau ini dan Sultan yang memerintah biasanya didampingi oleh JIN-JIN Islam. Disini kita akan melihat kedaulatan seseorang Sultan itu, dimana baginda akan di NOBATKAN dahulu sewaktu hari pertabalan baginda. Istiadat Tabal Jin ini biasanya dilakukan pada sebelah senja/malam dan diterangi hanya oleh dian (lilin) sahaja.
Istiadat TABAL JIN dimulakan dengan paluan NOBAT DIRAJA pada sebelah senja sehari selepas Istiadat TABAL ADAT disempurnakan. Istiadat ini dilakukan pada waktu malam.

Selepas Jejawat Berlembing dan Jejawat Berpayung Ubur serta Jejawat Perempuan, memegang kaki dian dan Bentara Perempuan membawa Perkakas Istiadat Merenjis mengambil tempat masing-masing didalam Balairong Seri didahului oleh Panglima Dalam dan diapit oleh Panglima Perang Kanan dan Panglima Perang Kiri, dan dibelakang nya Pawang DiRaja menatang akan PEDANG CURA SIMANJA KINI, bersama Toh Seri Nara DiRaja menatang PONTOH BERNAGA dan PONTOH ULAR LIDI diatas talam berlapikkan kain kuning dan diikuti oleh Sida-Sida. Biduanda-Biduanda menatang PERKAKAS KERAJAN masuk ke Balairong Seri dan diletakkan kesemua diatas meja yang disediakan di iringi dengan paluan NOBAT.

Selepas itu Pawang DiRaja dengan menatang PEDANG CURA SIMANJA KINI dan Toh Seri Nara DiRaja menatang PONTOH BERNAGA dan PONTOH ULAR LIDI keluar dari Balairong Seri didahului oleh Panglima-Panglima masuk ke Kamar Persenangan lalu mempersembahkan kepada Kebawah Duli Paduka Seri Sultan. Baginda kemudian diiringi berangkat ke Balairong Seri dengan iringan paluan NOBAT 'Raja Berangkat'.

Apabila sampai di Singgahsana, Baginda Sultan akan bersemayam diatas 'Chior Keemasan' yang disediakan dihadapan Singgahsana. Kemudian Pawang DiRaja mengadap dan mempersembahkan PEDANG CURA SIMANJA KINI kepada Baginda Sultan yang akan meriba Pedang tersebut. Selepas itu PERKAKAS KERAJAN dibawa mengadap oleh Sida-Sida dan Biduanda-Biduanda kehadapan Baginda Sultan. Kemudian dikuti pula oleh Bentara Toh Ratna Senari dan Bentara Toh Ratna Wati masuk mengadap membawa PERKAKAS ISTIADAT MERENJIS dan dikuti pula oleh Toh Setia Guna (Ketua Nobat) bersama Ahli-Ahli Nobat DiRaja masuk ke Balairong Seri memohon limpah perkenan Baginda untuk meletak PERKAKAS NOBAT DIRAJA ditempat yang telah disediakan. Kemudian 'Istiadat Memulih' PERKAKAS KERAJAN dan PERKAKAS NOBAT DIRAJA dijalankan dan juga 'Merenjis Tepung Tawar'. Setelah selesai bacaan Doa Selamat disempurnakan oleh Sahibul Mufti Kerajaan Negeri Perak.

Satelah selesai upacara 'Memulih Perkakas Kerajan dan Merenjis Tepung Tawar', diikuti pula dengan 'Istiadat Bersiram Tabal' (Mandi Sampat) dimulakan di PANCA PERSADA. Baginda Sultan dan isteri akan berangkat dari Pintu Besar Istana. Pawang DiRaja memulakan 'Istiadat Mengelilingi Balai Panca Persada' sebanyak tujuh kali dan dibantu oleh Bomoh dan Pawang Tempatan dan Bentara-Bentara yang membawa 'Perkakas Merenjis'. Sepanjang keberangkatan Baginda NOBAT dipalu sehingga Baginda bersemayam diatas 'Perterakna Seri Panca Persada'.

Semua Putera dan Puteri baginda akan mengambil tempat di belakang Perterakna serta diringi oleh Y.Bhg.Orang Kaya-Kaya Panglima Kinta Seri Amar DiRaja, Y.Bhg. Orang Kaya-Kaya Panglima Bukit Gantang Seri Amar DiRaja dan Y.Bhg.Orang Kaya-Kaya Imam Paduka Tuan. Istiadat 'Merenjis Tepung Tawar' disempurnakan diikuti dengan bacaan Doa Selamat oleh Sahibul Samahan Mufti Kerajaan Negeri Perak.

Selepas itu 'Upacara Bersiram Tabal' (Mandi Sampat) pula dimulakan oleh Pawang DiRaja sendiri dari awal hingga akhir keatas Perkakas Istiadat Bersiram Tabal. Kain putih direntangkan dan daun nyiur muda bentuk jari lipan ditaruhkan keatas kain putih yang diregang dan dipegang oleh Toh-Toh Puan ditiap-tiap penjuru. Istiadat Bersiram Tabal dimulakan dengan mengambil sebatil GELUK berisi Air Datu dan dicurahkan keatas kain putih sehingga habis Enam Belas Batil GELUK yang berisi air. NOBAT dipalukan sepanjang Istiadat Bersiram Tabal. Setelah selesai Istiadat Bersiram Tabal, Baginda berdua akan menyalin pakaian dan berangkat turun dari Seri Panca Persada berselimut dengan 'Kain Benang Emas Kekuningan', dan diarak balik ke ISTANA.

Setelah menukar kepada Pakaian Kebesaran DiRaja, DYMM Paduka Seri Sultan Perak akan berangkat masuk ke BALAIRONG SERI (NOBAT dipalu) dan bersemayam diatas PETERAKNA SINGGAHSANA. Pawang DiRaja memulakan 'Istiadat Merenjis Air Panca Bicara' keatas PERKAKAS KERAJAAN yang sedia ada terletak diatas meja dihadapan Singgahsana, 'Merenjis Tepung Tawar' keatasa Baginda Sultan dan diikuti dengan meletakkan 'BUNGA PENCAWA PENCARA' ditelinga Baginda

Pada waktu istiadat ini NOBAT DIRAJA akan memainkan lagu diantara empat hingga sembilan lagu. Toh Setia Guna (Ketua Nobat) akan memerhatikan gerak geri Paduka Seri Sultan ketika paluan NOBAT dipalukan. Dari sini, kedaulatan seseorang Sultan itu akan dapat diketahui. Mengikut adat, sekiranya Baginda dapat bertahan lama diatas Singgahsana (iaitu dapat bertahan sehingga tujuh lagu keatas dipalukan oleh NOBAT) ini menunjukkan pertabalan Baginda telah direstui oleh JIN-JIN KERAJAAN dan Baginda akan memerintah Negeri Perak ini lama atau pun panjang umur. Akan tetapi sekiranya Baginda hanya dapat bertahan empat atau lima lagu sahaja...petandanya umur Baginda mungkin pendek. Toh Setia Guna akan memberi isyarat kepada Ahli Nobat supaya memberhentikan paluan NOBAT apabila melihat Baginda Sultan dalam keadaan 'resah gelisah' diatas Peterakna Singgahsana.

Sewaktu NOBAT dipalukan, PEDANG CURA SIMANJA KINI akan 'bergerak-gerak' dengan sendirinya (dimana seakan-akan hendak keluar dari sarungnya). Ini menunjukkan JIN KERAJAAN berserta dalam ISTIADAT TABAL JIN ini dan pertabalan Baginda Direstui. Istiadat TABAL JIN selamat disempurnakan selepas upacara 'SANTAPAN NASI BERAS TANOKA' dijalankan dengan bacaan doa selamat.

(Peringatan : Ada pun upacara 'Istiadat Tabal Jin' ini hendaklah disempurnakan mengikut Adat Istiadat Pertabalan yang asalnya....ia itu mengikut cara yang dilakukan dari turun temurun tanpa menukarkan ciri-ciri adat yang asal.... barulah sempurna dan dapat di ketahui sama ada direstui oleh JIN KERAJAAN Perak yang akan mendampingi Baginda. Kalau tidak Istiadat Upacara tersebut hanya lah merupakan suatu Istiadat Biasa sahaja.... tiada berkeraajan....)
 
 Tabal Adat
Istiadat Tabal Adat adalah upacara pertabalan rasmi di mana Raja Pemerintah baru akan ditabal secara rasmi mengikut adat resam yang turun-menurun dan dengan penuh gilang-gemilang. Istiadat ini dilangsungkan di dalam Balairong Seri, Istana Iskandariah dengan keberangkatan hadir wakil-wakil Sultan dan Raja Pemerintah Negeri yang lain dari Semenanjung Malaysia serta Negara Brunei Darussalam. Juga diundang hadir adalah Menteri Besar, orang besar-besar, wakil rakyat dan orang kenamaan. Perkakas-perkakas Kerajaan termasuk senaskah kitab Al-Quran akan dibawa masuk ke dalam Balairong Seri. Pedang Cura Si Manja Kini, iaitu pedang Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan, akan dipersembahkan kepada Raja Pemerintah baru. Ketua bentara, Toh Seri Nara Diraja, turut mempersembahkan Mastika Embun serta menyunting Cap Halilintar pada telinga kanan Paduka Seri Sultan baru sambil membisik Ciri yang dikenali sebagai 'Rahsia Nisab Sultan I' kepada Paduka Seri Sultan itu. Selepas itu, Orang Kaya Bendahara Seri Maharaja membaca Perisytiharan Pemasyhuran Pertabalan Paduka Seri Sultan. 

Nobat memainkan lagu 'Nobat Tabal'. Susulan daripada itu, Paduka Seri Sultan perkenan memasyhurkan penganugerahan gelaran 'Raja Perempuan' kepada isteri baginda sekiranya berketurunan Raja ataupun gelaran 'Raja Permaisuri' sekiranya berketurunan orang kebanyakan. Bunga pencawa pancara disemat oleh Paduka Seri Sultan pada ulu sebelah kanan isteri baginda. Perisytiharan Pemasyhuran Raja Perempuan juga dibaca oleh Orang Kaya Bendahara Seri Maharaja. Pakaian bagi istiadat ini adalah lengkap dengan bertengkolok. Bintang-bintang dan pingat-pingat kurniaan juga dipakai bersama.
 
Tabal Pusaka
Istiadat Tabal Pusaka mengandungi beberapa istiadat kecil termasuk Istiadat Memasak Tiang Seri Panca Persada, Istiadat Mengambil Air Bersiram Tabal Di Tujuh Kuala Sungai Perak, Istiadat Pemulihan Perkakas-perkakas Kerajaan, Istiadat Bersiram Tabal dan Istiadat Menyantap Nasi Berastakona.
 
Istiadat Memasak Tiang Seri Panca Persada
Istiadat Memasak Tiang Seri Panca Persada merupakan adat yang dijalankan sebelum tiang utama Panca Persada daripada kayu khas bernama 'Sungkai' dipasakkan. Pada zaman dahulu, Panca Persada dibangunkan di pertengahan Sungai Perak, akan tetapi sekarang ianya didirikan di pekarangan Istana Iskandariah. Berbentuk empat persegi setinggi 9 atau 11 tingkat, ianya dikisar sekelilingnya dengan tangga. Di kemuncaknya terletaknya tempat bersemayam Paduka Seri Sultan dan Raja Perempuan yang berbumbung. Siling dan tiang dibalut dengan kain kuning. Di sekiling tingkat digantung dengan daun budi dan tingkat kemuncak diulas dengan kain keemasan. 

Lazimnya, istiadat ini cuma dihadiri oleh orang besar-besar, pawang-pawang, panglima-panglima dan bentara-bentara sahaja.
Istiadat Mengambil Air Bersiram Tabal Di Tujuh Kuala Sungai Perak
Istiadat Mengambil Air Bersiram Tabal Di Tujuh Kuala Sungai Perak juga merupakan salah satu adat yang unik. Istiadat ini dimulakan dengan perarakan berkereta yang memuatkan pasukan Nobat Diraja, panglima-panglima, Toh Seri Nara Diraja dan Raja Cik Muda bersama-sama dengan tujuh orang bomoh yang lain, bentara-bentara yang membawa perkakas istiadat, dan enam belas jejawat berlembing dari Istana Iskandariah hingga ke tebing Sungai Perak. Nobat akan dipalukan sepanjang istiadat ini. Di tebing sungai, perkakas istiadat dibawa naik ke atas bot. 

Raja Cik Muda, Toh Seri Nara Diraja dan bentara-bentara menaiki bot serta bermula mengambil air dari kuala Sungai Kangsar. Rombongan bergerak ke kuala-kuala sungai lain, iaitu Sungai Chepias, Sungai Sayong, Sungai Hitam, Sungai Chermin, Sungai Bunya dan Sungai Menora, untuk mengambil air serta dimasukkan ke dalam geluk.
 
Istiadat Tabal Pusaka
Istiadat Tabal Pusaka, yang dahulunya dikenali sebagai Istiadat Tabal Jin, berlangsung di dalam Balairong Seri dan di Panca Persada. Istiadat ini disempurnakan pada waktu malam dan disaksikan oleh kerabat-kerabat diraja rapat, orang besar-besar serta pemimpin-pemimpin negeri. Pakaian majlis ini adlah baju Melayu hitam, bertengkolok hitam dan bersamping kain benang emas tetapi tidak memakai bintang-bintang kurniaan. Istiadat ini bermula di Balairong Seri, dan para undangan dipandu ke tempat duduk di Balairong Seri. Istiadat dimulakan dengan paluan nobat. Antara perkakas kerajaan yang dibawa masuk ke dalam Balairong Seri ialah pedang 'Cura Si Manja Kini', Pontoh Bernaga dan Pontoh Ular Lidi yang dipersembahkan kepada Sultan. Istiadat ini diikuti dengan Istiadat Memulih Perkakas Kerajaan dan Perkakas Nobat, dan selepas itu, Istiadat Bersiram Tabal disempurnakan di atas Panca Persada di pekarangan istana. Apabila Paduka Seri Sultan dan Raja Perempuan berangkat tiba di kawasan Panca Persada, Raja Cik Muda akan memulakan Istiadat Mengelilingi Balai Panca Persada sebanyak tujuh kali bersama-sama dengan para bomoh dan bentara yang membawa perkakas merenjis. Baginda Paduka Seri Sultan dan Raja Perempuan menaiki Panca Persada, diiringi oleh Raja Muda dan Raja Di Hilir serta isteri mereka, dan diikuti oleh orang besar-besar serta isteri. 

Sebaik sahaja Paduka Seri Sultan dan Raja Perempuan selamat bersemayam di atas kemuncak Panca Persada, Raja Cik Muda memulakan Istiadat Bersiram Tabal. Air siram adalah air daripada tujuh kuala Sungai Perak yang telah dibekaskan pada Istiadat Mengambil Air Bersiram Tabal dua atau tiga hari terlebih dahulu. Selesai sudah istiadat ini, baginda berdua berangkat turun dari Panca Persada berselimut dengan kain benang emas serta dipandu berangkat balik ke istana diringi dengan paluan nobat. Setelah menyalinkan pakaian, Paduka Seri Sultan dan Raja Perempuan berangkat masuk ke dalam Balairong Seri semula, dan bersemayam di atas petarakna singgahsana. Istiadat Merenjis Air Panca Bicara dilangsungkan, dan setelah selesai istiadat itu diikuti pula Istiadat Santapan Nasi Berastakona.

Google+ Lebih Best Berbanding Facebook

Assalamualaikum w.b.t



Google plus+ telah dilancarkan baru - baru ini dalam versi BETA atau masih dalam pembinaan, aku tak ingat tarikh pelancaran BETA Google+ ni. Google+ adalah satu lagi laman sosial terbaru yang mungkin bakal menggantikan facebook. Lepas ni tak ramai la.. main facebook dah...hahaha..


Aku ade tengok sekilas pandang je tentang fungsi-fungsi yang ada pada google+ ni. And aku rase fungsi pada google+ ni amat menarik berbanding facebook. Meh sini aku kongsi ngan korang ape yang best nyer pada google+ ni.






1. Webcam Live Hangout

Hehe.. aku rase facebook ngan Google+ ni nak bersaing. Sekarang baru la facebook buat Webcam hangout.Webcam hangout ni maksudnyer dalam satu group boleh buat video calling.. contohnya ada 6 orang yang buat video calling.. so diorang boleh nampak muke kawan2 diorang tu.. fungsi dia macam skype.. kat facebook tu entah la.. malang  aku rase banyak bug lagi pada function facebook video call tu.. Then aku rase Google+ better.. dan lebih best.. takder masalah ape semua.. Rather Choose Google+ than facebook.




2. Instant Upload

Ni fungsi biase je, macam facebook jugak.. korang boleh upload Video, photo dan sebagainya.. Kalau kat facebook kita gelarkan satu album ada banyak photo digelarkan album. tapi Dalam Google+ digelar sebagai scrapbook.. amat menarik.

3. Circle Update Status

Maksudnye macam ni, Dia ajar kita macam duduk dalam satu meja.. Fungsi ni sebenarnya hampir sama dengan Facebook..Tapi lain sikit.. Kalau kat Facebook kita ada buat group ape sume.. kena create group la ape la.. yang ni tak perlu, korang boleh pilih samaada korang nak spread status korang tu cume ke group, Friends, family atau semua(public)..macam kolony rasenyer saya tak pernah pakai kolony nanti korang gune korang tahu la macam mane fungsi dia.. Menarik, Menarik, Menarik sangat..macam dalam Real Life je.. aku pilih google+ berbanding facebook.



dan  fungsi lainnya, seperti PROFILE kita.. Home n Live chat..  Fungsi Live Chat dia pun berbeza berbanding facebook.. kita boleh pilih kita nak live chat dengan sapa.. dan sape boleh tengok chat kita ataupun sape tak boleh tengok.. ;D.. Menarik bukan?..



ape2 pun.. di pagi yang cerah dan bersinar ini.. Elok Esok pun ade perhimpunan BERSIH 2.0 kat KL.. hahaha.Kesian orang KL.. sebab kena Tutup jalan.. aku Sarankan korang pilih google+ berbanding Facebook..

Dan, memandangkan Google+ ni masih dalam version BETA.. untuk mengelakkan overcapacity database diorang.. diorang dah setting untuk invited user je boleh masuk.. untuk register Google+ ni yang korang perlukan hanyalah Akaun Gmail.. yang boleh di cipta di www.gmail.com.

Sekiranya korang berminat, aku boleh tolong invite.. korang komen je  gmail korang kat bawah ni :D dan pastikan korang nak join mesti 18+ ke atas.. takpun pandai2.. la korang setting birthday dia..


link untuk tour 
plus.google.com

Wali - Aku bukan Bang toyib 2011 Album [Update Mediafire Link]


 DOWNLOAD

 http://www.sharebeast.com/5y5qk91xxlab

 Mediafire Link

http://www.mediafire.com/?e6lqfar4c54e3kr 

PASSWORD
deathnota 

 Track List Wali – Aku Bukan Bang Toyib (Full Album 2011)
Download :
Wali – Doaku Untukmu Sayang.mp3
Wali – Aku Bukan Bang Toyib.mp3
Wali – Aku Tidak Malu.mp3
Wali – Langit Bumi.mp3
Wali – Yang Penting Halal.mp3
Wali – Sayang Lahir Batin.mp3
Wali – Nenekku Pahlawanku.mp3
Wali – Masih Adakah.mp3
Wali – Sejuta (Setia, Jujur & Taqwa).mp3
Wali – Salam Rindu.mp3

Facebook Shortcut key Tutorial Dalam BM dan BI



baru tadi terjumpe.. sori la lame tak update blog ye.. ;D.. nak ucap tahniah pada Maharajalawak sepah sebab merangkul gelaran maharajalawak.. ape2 pun aku tetap sokong jambu punyer lawak.. internasionaleee.. straight to the point, aku nak share ngan korang tentang shortcut untuk facebook.. sile lah baca.. hehehe


Facebook shortcuts
------------------------

The following Facebook shortcuts work in Chrome. If you are using Firefox, then you'll need to add Shift (eg Shift + Alt + 1). In IE, you'll need to hit Return after pressing the Alt key with a corresponding number. Note that not every shortcut appears to work in every browser - give them a try and see which ones work for you.

Alt and 1: Show your news feed.

Alt and 2: Switch to your profile.

Alt and 3: View pop-up of any friend requests.

Alt and 4: View pop-up of any messages.

Alt and 5: View pop-up notifications.

Alt and 6: Show account settings.

Alt and 7: Switch to privacy settings.

Alt and 8: View Facebook's own profile.

Alt and 9: Read latest Terms of Service agreement.

Alt and 0: Open the Facebook Help centre.


Facebook shortcuts [BM]
------------------------
Di bawah adalah keyboard shortcut yg berkesan dengan menggunakan browser Chrome.
Kalau gunakan Firefox, anda perlu tambah Shift sbg contoh Shift + Alt + 1.
IE pula anda perlu tekan butang Return selepas tekan Alt + nombor_yang_ada

tak semua yang berkesan di setiap browser.ingat tu.

Alt and 1: Tunjuk news feed.

Alt and 2: Bertukar ke profil kita

Alt and 3: Melihat sebarang friend request (yang pop up)

Alt and 4: Melihat mesej (yang pop up)

Alt and 5: Melihat notifikasi (yang pop up)

Alt and 6: Melihat setting akaun

Alt and 7: Menukar setting kepada privacy setting

Alt and 8: Melihat profil Facebook

Alt and 9: Membaca Rules,Term Regulations

Alt and 0: Membuka Facebook Help Centre

thx you very much..

to

PopCorn

Muat turun Filem Wali - Baik Baik Sayang DVDrip 2011


 klik gambar untuk besarkan


 

Berkisah tentang cinta dan kesetiakawanan anak-anak pesantren La Tansa, yaitu Apoy, Faank, Tomi dan Ovie. Empat pemuda yang memiliki minat sama terhadap musik itu sepakat membentuk grup musik yang belakangan diklaim sebagai band WALI

Kehidupan religius pesantren tidak membatasi aktifitas bermusik mereka. Walaupun La Tansa memiliki peraturan dan disiplin yang sangat ketat, diantaranya harus selalu berkomunikasi dalam bahasa Arab atau Inggris di lingkungan pesantren, tapi pesantren ini sangat modern dan demokratis. Santrinya bebas melakukan aktifitas ekstrakulikuler sesuai dengan minat masing-masing. Dakwahpun bisa dilakukan dengan berbagai cara

Ada juga kisah cinta Faank dengan Westi (Intan Nuraini), yang penuh liku karena tak disetujui orang tua Westi. Sementara orang tuanya juga melarang dia bermusik. Kesetiaan cinta Faank juga diuji saat keduanya mengalami kecelakaan. Belakangan Faank dikabari bahwa Westi lumpuh

Kesetiaan cinta Faank dan Westi juga sempat goyah lantaran kehadiran santri cantik Azizah (Arumi Bachsin) dan Nurul (Sulis) yang manis dan kenes. Apalagi Westi akan dijodohkan dengan anak orang kaya bernama Bagas (Dennis Adhiswara)

Tomi yang tak tega melihat nasib sahabatnya, berniat menjodohkan Faank dengan salah satu santri wanita. Sementara Apoy yang paling dewasa pun bisa cemburu saat melihat Azizah terlihat akrab dengan Faank. Dan si pendiam Ovie yang kreatif selalu berhasil menggagalkan provokasi Hamzah (Cecep Reza) yang selalu ingin mengganggu kesetiakawanan mereka

Download 

Single Link

http://www.fileserve.com/file/Ba8fmuT/Baik.Baik.Sayang.2011.DVDrip.Duasatu.com.avi
  
 

Filesonic Part

http://www.filesonic.com/file/1233896044/Baik.Baik.Sayang.2011.DVDrip.Duasatu.com.avi.part1.rar
http://www.filesonic.com/file/1233896164/Baik.Baik.Sayang.2011.DVDrip.Duasatu.com.avi.part2.rar
http://www.filesonic.com/file/1233896184/Baik.Baik.Sayang.2011.DVDrip.Duasatu.com.avi.part3.rar
http://www.filesonic.com/file/1233896144/Baik.Baik.Sayang.2011.DVDrip.Duasatu.com.avi.part4.rar
http://www.filesonic.com/file/1233896234/Baik.Baik.Sayang.2011.DVDrip.Duasatu.com.avi.part5.rar
http://www.filesonic.com/file/1233896194/Baik.Baik.Sayang.2011.DVDrip.Duasatu.com.avi.part6.rar


Fileserve Part

http://www.fileserve.com/file/kBgVruT/Baik.Baik.Sayang.2011.DVDrip.Duasatu.com.avi.part5.rar
http://www.fileserve.com/file/QNBba3c/Baik.Baik.Sayang.2011.DVDrip.Duasatu.com.avi.part4.rar
http://www.fileserve.com/file/v7tjbTc/Baik.Baik.Sayang.2011.DVDrip.Duasatu.com.avi.part6.rar
http://www.fileserve.com/file/bA5WFpj/Baik.Baik.Sayang.2011.DVDrip.Duasatu.com.avi.part1.rar
http://www.fileserve.com/file/B9Bu232/Baik.Baik.Sayang.2011.DVDrip.Duasatu.com.avi.part3.rar
http://www.fileserve.com/file/PZ7wDQP/Baik.Baik.Sayang.2011.DVDrip.Duasatu.com.avi.part2.rar





Muat Turun 800 Koleksi Aplikasi Berbayar Untuk Android



800 Paid Android Apps Collection | 640MB


800 Paid Android Apps for free
Includes the following:

1 Click Direction (1.2.9).apk
360 Live (2.8.9).apk
5001 Amazing Facts (1.4).apk
a2b - GPS (2.2.0).apk
abcOrganizer (1.2).apk
aBTC (1.9).apk
Act 1 Video Player (2.10.0).apk
Adfree.apk
aDialCode (1.30).apk
Advanced Bubble Level Pro (1.0.1).apk
Advanced Task Killer PRO (1.7.6).apk
Advanced Task Manager (4.0.1).apk
aFile (1.2.0).apk
aFirewall (2.2.0)
AG Aussie News (2.2).apk
AG Dutch Newspapers - Kranten (2.0).apk
aHome (3.1.0).apk
Akinator (2.0).apk
Alarm Master (1.0).apk
Alarming! Alarm Clock (2.2.0).apk
aLauncher (1.30).apk
Album Art Grabber (1.1.5).apk
Aldiko Book Reader Premium (1.2.9).apk
All Radio Stations (1.0).apk
AllSport GPS (3.0.54).apk
Always Flash (26.03.21).apk
Amarok Remote.apk
Ambling BookPlayer Personal (1.7).apk
AndAR Model Viewer (1.0).apk
AndCAD (1.0).apk
AndCam3D (1.3.2).apk
AndFTP.apk
Andro Shark (1.0).apk
Androffice (0.98).apk
Android Arcade Emulator (1.0.0).apk
Android File Browser (2.0).apk
Android IRC (1.7.2).apk
Android Lock (1.0.0).apk
Android Mate (1.0.9).apk
Android VNC viewer.apk
Android Xtralogic Remote Client (1.5.0).apk
AndroidGlobalTime.apk
Androids Fortune (0.1.0).apk
AndroMote Pro (1.2.3).apk
AndroZip File Manager (0.9.8.1).apk
AndTorrent (0.89.3).apk
AndWobble (1.9).apk
Animal Translator (1.0)..apk
aniWidget (3.2.4).apk
AnonymousEmail (1.0.0).apk
Any Clip Pro (1.2.8).apk
AnyRSS reader Widget (3.4).apk
APKtor - Aptoide client (1.0.8.6).apk
App Launcher (2.0.1).apk
App Protector Pro (1.23).apk
App Vault (1.0.1).apk
AppControl (1.4.11).apk
AppJoy (1.1).apk
AppManager Pro (1.4.9).apk
AppMonster Pro (1.6.3).apk
AppProtector Pro (1.18).apk
AppSwipe! (2.0.2b).apk
AppSwipe! Key (1.2).apk
Armored Strike (1.991).apk
Ascending Ringtone (1.1).apk
Asian Health (1.2).apk
Ask Eindroid (1.1).apk
ASTRO File Manager (2.3.1).apk
Astro Player Unlock Key (1.3).apk
aTAKEphONE contact dialer (1.21).apk
ATumble (1.70).apk
Audio Player With EQ Platinum (1.1.5).apk
AudioManager Pro (1.2.5).apk
AutoKiller (2.54).apk
AutoLock (2.0).apk
AutoSpeaker (1.4).apk
AutoStarts (1.5.7).apk
Babbler (1.4.4).apk
BabelSnap! (1.1).apk
Baby ESP (1.0.0).apk
BabyBump (1.0.3).apk
BabyPhone Deluxe.apk
Backgrounds.apk
Backup (3.5.3).apk
Bar Control (1.1.0).apk
Barcode Scanner.apk
Battery Indicator Pro (2.3.2).apk
Battery Level (2.1.459).apk
Battery Monitor (1.0.5).apk
Battery Status (3.1).apk
Battery Status Ultimate (1.0).apk
Batterylife.apk
BatteryTime (1.2).apk
Battle.net Mobile Authenticator (1.0.0).apk
Beach Chronicles (Premarketrelease).apk
BeamReader PDF Viewer Key (1.1.4).apk
BeamWidgets.apk
Beautiful Widgets (2.992).apk
Beautiful Widgets Pack 2 (1.01).apk
Bedside Pro (3.0.5).apk
BeebPlayer (0.6.0).apk
Best Screen Crack (1.0).apk
Better Keyboard (6.3).apk
Better Terminal Emulator Pro (3.13).apk
BetterCut (2.2).apk
BeyondPod (2.2.8).apk
BeyondPod Unlockkey.apk
Bikini Camera (1.0.0).apk
Binary Converter (1.0).apk
Binaural Droid (1.5).apk
BioWallet (0.1.1b).apk
BizCardReader.apk
Blackmoon AttachSave (1.8).apk
Blapk Market (1.2.0).apk
Block Called Droid (1.0).apk
Block SMS (1.0.0).apk
Bloo (1.3.8b).apk

and more........

Code:
http://www.filesonic.com/file/1208513781/allandrpaiapp.part1.rar
http://www.filesonic.com/file/1208492981/allandrpaiapp.part2.rar

http://www.uploadstation.com/file/EsSehpA/allandrpaiapp.part1.rar
http://www.uploadstation.com/file/rKxaDgz/allandrpaiapp.part2.rar

http://www.wupload.com/file/17237702/allandrpaiapp.part1.rar
http://www.wupload.com/file/17237931/allandrpaiapp.part2.rar

tak reti nak test kat mane.. sebab takder android ;D huhuu

Muat Turun King Of Fighter XIII

King of fighters XIII
Release: 6-2011
Genre: Fighting | Developer: SNK Playmore
Language: English | PC game
Size: 1.54 GB | FS+FSN+WU




General: King of Fighters XIII will improve upon the KOF XII engine, using the Taito Type X2 arcade board like it's predecessor. There are nine returning KOF veterans in this installment, including: King, Mai, Yuri, Takuma, Vice, Maxima, Hwa Jai, Kula, and K'... making for a total of 31 characters (and they will be grouped into teams this time)! There will also be a much greater selection of character colors (10 per character) along with some ultra cool sprite edits & "head swaps" for certain characters. Five brand new hand-drawn stages will also be added, with older stages receiving visual updates as well.
-------------------------
Extract
run 'loader.bat'
Enjoy

To edit controls
run 'typex_config.exe'

Alt+Enter for Fullscreen/Windoed
2/3 for coin
1 for start
F10 for pause
7 for system menu
To change ingame dialogue to ENG open system menu>configuration>system settings>language ENGLISH

Hold S and press Start on title screen for training mode.

http://www.filesonic.com/file/1229093171/King.of.fighers.XIII.part1.rar
http://www.filesonic.com/file/1229096471/King.of.fighers.XIII.part2.rar
http://www.filesonic.com/file/1229096521/King.of.fighers.XIII.part3.rar
http://www.filesonic.com/file/1229096541/King.of.fighers.XIII.part4.rar
http://www.filesonic.com/file/1229097781/King.of.fighers.XIII.part5.rar
http://www.filesonic.com/file/1229097851/King.of.fighers.XIII.part6.rar
http://www.filesonic.com/file/1229097891/King.of.fighers.XIII.part7.rar

http://www.fileserve.com/file/tGGQgkH/King.of.fighers.XIII.part1.rar
http://www.fileserve.com/file/7hSQDaV/King.of.fighers.XIII.part2.rar
http://www.fileserve.com/file/RCm8Jmh/King.of.fighers.XIII.part4.rar
http://www.fileserve.com/file/7hPDEcV/King.of.fighers.XIII.part5.rar
http://www.fileserve.com/file/SUkrGB4/King.of.fighers.XIII.part6.rar
http://www.fileserve.com/file/bTV2m5c/King.of.fighers.XIII.part7.rar

http://www.wupload.com/file/18922213
http://www.wupload.com/file/18922219
http://www.wupload.com/file/18922220
http://www.wupload.com/file/18922225
http://www.wupload.com/file/18922374
http://www.wupload.com/file/18923407
http://www.wupload.com/file/18969356

Enjoy, aku baru abes download semalam, sambil usha2 pasal kes anonymous. Enough la pasal anon tu .. aku dah jemu dengar, Sekarang nak main game King Of Fighter XIII ni pulak..Graphic dia dah update.. gempak giler grafik dia.. (boleh tahan la)..

tapi take note*

Link Fileserve untuk part3.. miss.. jadi korang kena download yang part3 dari filesonic..

dan sori, sebab takder Mediafire link..sebab aku tak pakai mediafire. kadang2 je pakai.dan credit kepada original uploader.

www.malaysia.gov.my DDOSED Anonymous

Catatan ringkas sahaja



www.malaysia.gov.my
status : DEATH

kena serangan ddos, berape banyak la zombie connection yang masuk. Dan ada lagi beberapa website Gov.my yang dah mati. Where's cybersecurity?

Anonymous Malaysia :)
anda memang kanak-kanak.. 
dan lagi satu anon yang komen kat blog ni, mai aku balas balik.. hahaha


setakat gune tools tak payah la" noob.. cari publisiti murahan
aku ramai kenal hacker group yang lebih professional..yang lebih bijak dari korang, jadi aku faham hacker behaviour ni macam mana...jangan nak tunjuk bijak la budak noob. Cam bodoh je gune tools yang dah sedia ada. pastu menunjuk 1Malaysia..

nasib la korang, jangan kerajaan bukak website baru dengan menggunakan duit rakyat sudah.. ramai yang minta gomen suruh unblock semua site tu. =.='' ape la korang ni.. baru 10 site je block. bukan TPB je yang banyak torrent..then bukannyer takder cara bypass.

"networking protocol memang banyak, walaupun berapa banyak kerajaan block, masih banyak cara untuk bypass" - izham


Anonymous yang ingin menyerang malaysia hanyalah penyamar?

Assalamualaikum..



dapat info lagi tadi.. yang anonymous yang ingin serang Malaysia bukan anonymous sebenar ;D. Ni mungkin anonymous yang wannabe saje ;D

"anonymous sebenar takkan buat video untuk serang..tengok cara serangan dia cukup, try korang rujuk CNN news Korea Backdown".. - bajetbagus

lagipun memang ade kecurigaan kat situ.. sebab ape.. ? anon ni pelik sikit.. kenape sibuk-sibuk sangat kan.? ade masalah ngan gov malaysia ke.? hahaha .. takkan pasal internet kena block pun diorang sanggup susahkan diri.?

dan lagi satu.. countdown page ni.. tak tahu la group anon buat ke sape buat ;D

http://hollywood-artist.info/wp-content/uploads/2011/06/

atas ni adalah table bagi site tu.. ade kawan sorang ni godek2.. haha..jumpe plak.. admin dia 
kemungkinan orang malaysia gak.

lagi satu pun kan... kenape perlu buat video.? lagi senang nak defend ;D.. kalau silent maybe lagi mudah kan.? takkan nak guna konsep trafik banyak masuk ke .gov then.. site tu akan down.. ? hahah


macam cari publisiti je kan.? tapi itu kebenaran nya.. haha.. anon ni banyak kowt.. anon yang beria-ria nak serang web malaysia ni mungkin prank je..atau dia memang bengang giler, sebab web kena block ngan skmm.. tapi  my 10 cent opinion..anon ni penyamaran dari group lain je kot.. sebab nama anonymous ni dah memang femes.. so gune nama diorang..
yang sekarang melibatkan diri dalam serangan ni.. Dragonforce team je kot.. pecahan dari Rilekscrew.

Dragonforce telah lancarkan dua serangan setakat ini.. pada website tourism malaysia dan Politeknik..

huhu.. tak pasti la.. that's why name diorang ANONYMOUS..

kalau betul nak serang.. aku tak tahu nak sokong ke tak.. sebab sekarang ada cara nak bypass.. jadi rilek saje la..chill out.. and enjoy..

maaf sekiranya info aku ade salah.. tapi ini la yang baru dapat.. cume nak share saje.


update* : link countdown yang aku kasi tadi dah delete kowt ;D ade orang dah clean.. tak tahu pasal ape ? hahahah